Idees low cost per aquestes vacances amb infants

Arriba Pasqua i les vacances escolars, ja fa bon temps i els dies s’allarguen, i si ho aprofitam per passar temps de qualitat amb els menuts de la casa? Us volem oferir algunes idees de coses a fer en família per aprofitar aquests dies junts. 

No haver d’anar a escola suposa poder deixar de banda horaris i ser més flexibles amb les rutines, és bon moment per deixar-se endur i desconnectar del dia a dia. Ben segur hi ha famílies que aquests dies aprofiten per fer un viatge però, us podem assegurar que també ens podem organitzar unes bones vacances quedant a casa, gaudint de l’aire lliure i les petites coses! 

Us deixam sis idees que esperam que us agradin!

Recuperar jocs tradicionals

Si tenim pati a casa, podem pintar-hi una xinga (“rayuela” en castellà) amb guixos o marcar-la amb cinta de carrosser damunt les rajoles per jugar una estona tots plegats. La dificultat pot variar segons l’edat dels infants i hi podem anar afegint reptes: amb els ulls tancats, cul arrere, amb un tassó d’aigua a la mà sense trabucar-lo... podem inventar normes i proves per fer-ho més complicat i riure una estona.

Fer receptes tradicionals

Totes les festes tenen les seves receptes típiques, animau-vos a fer-ne amb l’ajuda dels vostres infants! Segons l’edat que tenguin, podran participar més o menys però ben segur els fa il·lusió elaborar alguna cosa per després menjar plegats. Organitzau un matí o un horabaixa per fer una recepta tranquil·lament, sense presses, deixant als infants fer, manipular i ensumar, que sigui com un joc i vagin agafant gust per la cuina, coneguin aliments, vegin els diferents processos i els resultats i vagin fent seves les receptes tradicionals. A Mallorca aquests dies feim panades, robiols i crespells, segons l’edat dels infants, podran fer allò més elaborat o allò més senzill.

Jocs de taula

Podem jugar a cartes, parxís, escacs, etc a qualsevol redol. Si volem aprofitar el bon temps per estar per fora, són jocs bons de transportar i amb poc espai en tenim suficient per fer una partida. Aquests tipus de joc requereixen concentració, estratègia i treballen alguns conceptes matemàtics, a més a més, ens permeten passar una estona entretinguda en família.

Contar contes

Com bé sabeu, som amants de les bones històries i, els dies que no hi ha presses, és un bon moment per explicar contes, deixar-se endur per la màgia de les històries, contar contes emprant titelles, fent petites representacions teatrals, jugant amb ombres... les possibilitats depenen de la imaginació de cada un!

Fer volar una miloca o estel

Si es mou un poc de vent, podem cercar algun espai que ens permeti fer volar una miloca. Al mercat n’hi ha de senzilles a baix preu que ben segur ens fan passar una estona ben agradable. Les miloques o estels tenen una màgia especial: fer-la volar, observar-la, intentar agafar-la al vol... són rialles assegurades! Un camí a les afores poc transitat, una platja, a prop d’un far, l’aparcament d’una escola tancada... un espai ampli i lliure d’obstacles que tenguem a prop es pot convertir en l’espai perfecte on dur a terme aquesta proposta.

Propostes artístiques

Ja sigui pintar, manipular fang o argila, pintar-se la cara, fer un collage... posau en marxa la imaginació i dedicau temps a crear, a experimentar, a embrutar-se les mans amb elements diferents. Podem aprofitar el bon temps per sortir a pintar al jardí, fer una escultura amb fang i elements varis (botons, fils, taps, branques, pedres...), aprofitau si feis una excursió ja sigui per montanya o platja per recopilar petits tresors i emprar-los per fer un collage: fulles, flors, branques, copinyes... Tot això, a part de despertar sensacions i creativitat, permet treballar la concentració, dur a terme un petit projecte i desenvolupar la motricitat fina.

Com podeu veure, opcions n’hi ha moltes! Us convidam a organitzar propostes de joc amb els vostres fills i filles però que siguin compartides, és a dir, que vosaltres també hi participeu i vos hi impliqueu igual. Els adults moltes vegades deixam de banda el joc i la imaginació i és interessant, de tant en tant, recuperar-ho. Veureu que jugant amb els vostres infants, desconnectau de preocupacions i tasques pendents, i pot ser el joc us desperti emocions i habilitats adormides, us convidam a recuperar l’infant creatiu que duim a dins!

 

Bones vacances a tots i totes!

1 comentario en “IDEES LOW COST PER AQUESTES VACANCES AMB INFANTS”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *